אתר ראש הנקרה, טרק ים אכזיב, יקב אכזיב בחוויית יין, תושה עם מאפה, אתנחתא מול הים, לחם טנא, מעדנים וגבינות של אלטו וסדנאות אזוריות. המקומות ששבים ונפתחים – משהו בלב נפתח יחד איתם

עוד אוצרות חוזרים לגליל! יש מקומות כשהם שבים ונפתחים, משהו בלב נפתח יחד איתם, כמו לדוגמא: אתר ראש הנקרה, טרק ים אכזיב, יקב אכזיב בחוויית יין, תושה עם מאפה, אתנחתא מול הים, לחם טנא, מעדנים וגבינות של אלטו וסדנאות אזוריות. וזו הזדמנות להודות למיזם אוצרות הגליל מיסודה של רעיה שטראוס בן דרור, על תרומה אדירה לפיתוח התיירות והעסקים בגליל.
ראש הנקרה חוזרת לנשום וגם אנחנו:
במשך חודשים ארוכים עמדה הנקרה לבדה. הים המשיך לבוא וללכת, הרוח חרצה חריצים נוספים בסלע, והאור המשיך לשחק בין הצללים. רק הצחוק, המבט הסקרני, וצעדי המטיילים נעדרו. ביום שני הקרוב, 12.5, השקט הזה ייפרם.
זו הזמנה לחזור, לא רק למקום, אלא גם לרגע. לצעוד במנהרה המנדטורית הדרומית, לשמוע שוב את רחש הגלים מהדהד בין הנקרות, ולהיזכר כמה פשוט וכמה יפה הטבע יודע להיות.
ימי שני עד שבת | 10:00–17:00
בינתיים, בלי הרכבל. רק אתם, הים, והנקרות.
טרק ים אכזיב:
לאחר חודשים לא פשוטים, כשהצפון התרוקן ממטיילים והלב התכווץ יחד עם השקט שהשתרר בצפון, טרק ים אכזיב חוזר, ובגדול. על רקע מצוקי ראש הנקרה ולגונות אכזיב בצבעי טורקיז שמרגיעים את הנשמה, נפתח שוב מרכז התיירות הימי המוביל בצפון, עם כל מה שאהבנו ואפילו יותר. מהסקירה הביטחונית של איש הביון י’, דרך טיולי שטח ברייזרים או ג’יפים בנחלי הגליל, ועד סנפלינג עוצר נשימה במערת קשת – כל אחת מהאטרקציות כאן נראית כמו שילוב של נוף פראי עם סרט הרפתקאות. וכן, הכל בטוח, מבוטח ומופעל ע״י צוותים מקצועיים.
ועם כל ההתרגשויות, יש גם רגעים של רוגע ויצירה: סדנאות להכנת תכשיטים, מארזי בירה בעבודת יד, מתקני יין ועוד. כל משתתף בונה, משייף, מעצב ומגלה שגם מבפנים, אנחנו יכולים לבנות את עצמנו מחדש. וכמובן, אין דרך טובה יותר להרגיש שוב את החיים, מאשר לעלות על סירת טורנדו שפורצת את הגלים, לעבור בין חמשת האיים הקסומים מול חופי אכזיב, לשנרקל מול שונית חיה ולנשום עמוק את החופש. הסיורים הימיים עם המדריכים המנוסים משלבים נוף, טבע, היסטוריה – ובעיקר – תחושת תקווה.
טיול הקיאקים לאי האהבה הוא כבר קלאסיקה צפונית, אבל השנה, זה הרבה יותר מטיול. זה מסע קטן שמחבר אותנו בחזרה לשפיות, לטבע, לעצמנו. חוצים את הלגונות, טובלים, צוחקים, ויוצאים בתחושה שהנה, הגליל חזר לנשום. טרק ים מציע גם חוויות חוף מגוונות: סאפים, קיאקים חופשיים, או עמדת “מיקס” שמרכיבה את הכל. ואם בא לכם רק לנוח מול הים עם פריסת פירות, מאפים וקפה גלילי בתרמוס, גם את זה יש. וגם בר אלכוהול סופר פרימיום למי שרוצה לסיים את היום ברוגע.
המתחם עצמו, מועדון תיירות בלב שמורת טבע, מחודש ומוכן לארח קבוצות, חברות וימי כיף עם דשא רחב, מוסיקה, ישיבה אלטרנטיבית ושירות חם מהלב. כי בגליל יודעים לארח גם כשקצת כואב, ובמיוחד עכשיו, כשהלב של כולנו מתרחב לאט־לאט.
ימי פעילות ראשון עד שישי
א'-ה' 8:00-18:00
ו' 8:00-16:00
טל 049823671
תושה חוזרת: מאפה, ים ונשמה בגליל המערבי:
הגליל המערבי יודע עכשיו ימים יפים, וכשהשמש מנשקת את הגלים מול אכזיב, אין תענוג גדול יותר מלהתמקם במרפסת של תושה בייקרי, ולתת לבוקר להתחיל ברכות. המוסד הקולינרי שנולד מתוך אהבה גדולה לאפייה ולים, חזר בשעה טובה עם תפריט חדש ורוח רעננה שמביאה איתה משב של חופשה גם בימי חול.
תושה הוקמה על ידי שחף אברהם ותומר סויסה, שניים שחולמים בשמרים וקמים בבצק, והפכו את החלום לבית קפה-קונדיטוריה, שחי ונושם את הים התיכון. המקום מעוצב בנעימות חמימה, עם נגיעות של מודרניות אלגנטית, וכולל מרפסת שפונה לנוף שהוא לא פחות ממחמאה לכל מאפה שיגיע לשולחן שלכם.
התפריט בתושה מצטיין בפשטות חכמה, כזו שמכבדת את חומרי הגלם הטריים. אל תפספסו את סלט השוק, מלא צבעים, טעמים ורעננות עם מיקס עלים, פרי עונתי, גוג’י ברי ותערובת אגוזים בדבש. לביבות הזוקיני עם בצל, פטרוזיליה וצזיקי בצד הן בדיוק מה שצריך כדי לפתוח שולחן של חיוכים.
לחובבי המזרח התיכון יש גם עראייס פלאפל שמוגש בפיתה טרייה, עם סלטון גזר פיקנטי וטחינה, ואם הבטן מבקשת חום ונחמה – ה”ניוקי ים תיכוני” עושה את העבודה עם פלפל קלוי, זיתים ועגבניות שרי צלויות. בין לבין, תמצאו גם מאפים מתוקים, בורקסים מפנקים, בייגל סלמון עם שמנת תרד וביצה עלומה, מוזלי מפנק של יוגורט עם פירות העונה, וכמובן, הקפה, שתמיד נמזג כאן בדיוק בטמפרטורה הנכונה לשיחה טובה מול הנוף הכחול.
תושה פתוחה לקהל בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 08:00 ל-13:00. תגיעו מוקדם, כשר. 50-471-2761

יקב אכזיב – חווית יין מול הים:
יקב בוטיק משפחתי השוכן בסדנאות האמנים בקיבוץ גשר הזיו. היקב מציע טעימות יין, סדנאות וסיורים באווירה כפרית ופסטורלית. היינות מיוצרים מענבים מכרמי הגליל העליון, ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות. בנוסף, ניתן לבקר בגלריית האמנות של היינן והצייר, מרק גוברמן. היקב מעוצב בסגנון כפרי עם נגיעות מודרניות, ומציע נוף מרהיב לירוק וכחול.
שעות הפעילות: ראשון עד שישי, 10:00-17:00; שבת, 11:00-16:00.
אתנחתא מול הים:
מול גלי הים הכחולים של אכזיב, מסתתרת פנינה קולינרית ואמנותית בשם “אתנחתא”. המקום, בבעלותן של האחיות נעמי ושרון, משלב בהרמוניה בין בית קפה איכותי לגלריה מרשימה, ומציע חוויה ייחודית למבקרים. עם הכניסה ל”אתנחתא”, נפרש בפני האורחים עולם של עיצוב ואסתטיקה. החנות מציעה מגוון רחב של חפצי נוי, פרחי משי, גלביות וריהוט משלים, כולם נבחרו בקפידה ומשקפים טעם משובח. האווירה החמימה והמזמינה מזמינה את המבקרים לשוטט בין הפריטים הייחודיים, ולמצוא את הפריט המושלם לביתם.
לאחר סיבוב בגלריה, ניתן להתיישב במרפסת הצופה לנוף הים המרהיב, ולהתפנק בתפריט הקולינרי של המקום. “אתנחתא” מציעה קפה משובח, מאפים טריים, סלט שוק רענן, כריכים מושקעים וכמובן, קינוחים מתוקים לסיום מושלם. האווירה הרגועה והנוף הפסטורלי יוצרים חוויה בלתי נשכחת. "אתנחתא" היא לא רק מקום לשתות קפה או לרכוש פריטים לבית, אלא חוויה שלמה המשלבת טעם, יופי ואווירה. ביקור במקום הוא בגדר חובה לכל מי שמחפש פינה קסומה בצפון הארץ.
שעות הפתיחה של “אתנחתא” מתעדכנות לאחר החגים:
יום ראשון: סגור
שני עד חמישי: 09:00-17:00 (אך אם ישנם אורחים, המקום נשאר פתוח בכיף עד השקיעה)
שישי: 08:00-15:00
שבת: 07:30 ועד שנגמר הכוח
לחם טנא:
בלב קיבוץ גשר הזיו שבגליל המערבי, במבנה ששימש בעבר כלול תרנגולות, שוכנת מאפייה כפרית ומזמינה בשם “לחם טנא”. מאז הקמתה בשנת 2009 על ידי האופה המיומן דוד אמזל ואשתו ויויאן, הפכה המאפייה לפנינה קולינרית המושכת אליה מבקרים מכל רחבי הארץ. במאפייה ניתן למצוא מבחר עשיר של לחמי מחמצת בעבודת יד, המיוצרים בתהליך התפחה ארוך של 12 שעות, תוך שימוש בקמחים מיוחדים כמו קמח אמר – זן חיטת מורשת נדיר.
בין הלחמים המוצעים: לחם כפרי צרפתי, לחם פולנטה, לחם פרג מקמח מלא, לחם כוסמין ושיפון. בנוסף ללחמים, המאפייה מציעה מגוון מאפים מתוקים ומלוחים, כגון: קרואסונים, סקונס אספרסו-שוקולד, דיינישים במילויים שונים, בריוש אנטיפסטי. בימי שישי, ניתן ליהנות מג’חנון תימני מסורתי, פרי ידיה של אמו של דוד, אורה.
צמוד למאפייה פועל בית קפה קטן ומקסים, המציע קפה איכותי לצד המאפים הטריים. החצר החיצונית, המעוטרת בצמחייה ירוקה ופינות ישיבה נעימות, מזמינה את המבקרים ליהנות מהאווירה הפסטורלית של הקיבוץ. המבקרים יכולים לשבת בחוץ, ליהנות מהמאפים והקפה, ולהרגיש את השלווה הכפרית.
דוד אמזל, יליד הקיבוץ, רכש את השכלתו בתחום האפייה בבית הספר היוקרתי SFBI שבסן פרנסיסקו. לאחר שנים של עבודה וניסיון בבתי הקפה של אחיו בברקלי, שב דוד עם משפחתו לקיבוץ והקים את “לחם טנא” במבנה הישן של הלול. המבנה שופץ והותאם לצרכי המאפייה, תוך שמירה על אופיו הכפרי והאותנטי.
מעבר לחוויה הקולינרית, “לחם טנא” משמשת גם כמרכז תרבותי. המבנה הסמוך למאפייה הוסב לגלריה המציגה תערוכות מתחלפות ואירועי מוזיקה ותרבות. כך, המבקרים יכולים לשלב בין הנאה קולינרית לחוויה אמנותית.
כתובת: קיבוץ גשר הזיו
טלפון: 052-6639913
שעות פתיחה:
ראשון-חמישי: 07:00–17:30
שישי: 07:00–15:30
מעדנים והגבינות של אלטו:
מה שהתחיל כמחלבה משפחתית בקיבוץ שמרת, המייצרת גבינות איכותיות מחלב עיזים בשיטות מסורתיות, הפך למתחם קולינרי מצטיין הכולל מחלבה, בית קפה, מעדנייה ומאפייה.
המקום נוסד ב-2006 על ידי הזוג אריאל ויונת מיזן, אליהם הצטרפו בהמשך חלק מהילדים. אריאל החל את דרכו כגבן של גבינות מחלב פרות במחלבה הקיבוצית הקטנה בשמרת עד לסגירתה, ובהמשך פתח מחלבה המתמחה בגבינות מחלב עיזים. התשוקה, הידע והטכניקות ניכרות באיכות הגבינות ובניראות שלהן. "גפן", "שחר", "סמדר", "נורית" ו"ירדן" , נעשות בעיקר בסגנון של גבינות צרפתיות כמו תום, מורבייה, בושה, גבינה כחולה ועוד.
סדנאות אזוריות:
האזור מציע מגוון סדנאות בתחומים שונים, כגון סדנאות בישול ואפייה, סדנאות אמנות ויצירה, וסדנאות יין. הסדנאות מתקיימות במקומות שונים באזור, ומאפשרות למבקרים לחוות ולהעמיק בתחומי עניין שונים, ולהכיר מקרוב את התרבות והקולינריה המקומית. מומלץ להתעדכן באתרי התיירות המקומיים לגבי מועדי הסדנאות וההרשמה.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=173545