IAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » מלונות » מקורי וטעים: בראנץ' נובי גוד במלון פבריק מרשת אטלס

מקורי וטעים: בראנץ' נובי גוד במלון פבריק מרשת אטלס

שוש להב 2 בינואר 2025 5:11

פבריק מארח את קפה בירדי החיפאי, לארוחות בראנץ סובייטיות-נוסטלגיות, לשנה האזרחית החדשה

מקורי וטעים: בראנץ' נובי גוד במלון פבריק מרשת אטלס סנטה קלאוס מצטרף לבראנץ המיוחד לנובי גוד, של מלון פבריק. צילום שוש להב

עם בוא 2025, משיק מלון הבוטיק פבריק, של רשת אטלס, סדרת ארוחות בראנץ' בסימן נובי גוד, בשיתוף קפה בירדי החיפאי.

ליאת בן עזרא – מנהלת המלון הצעירה והנמרצת, מציינת את הרעיון כמקורי, מפני שמלון פבריק הוא הראשון שמקיים לכבוד חג הנובי גוד, "ארוחת שחיתות" לא בלילה, אלא כבראנץ', שהוא ארוחת בוקר-צהריים.

הארוחות, המתקיימות ב 31.12-4.1 בין השעות 14:00-10:00, במתכונת מזנון בופה ומבחר מנות עיקריות לבחירה – מביאות את המיטב של המטבח הסובייטי הנוסטלגי, לצד מנות קלאסיות המוגשות בפרוס השנה החדשה. הבראנץ' מלווה במוזיקה סובייטית והמקום מקושט בהתאם עם עצי אשוח נוצצים, כולל סנטה קלאוס ששמח לארח, להצטלם ואף לרקוד עם כל אורח.

בשנים האחרונות, נובי גוד הפך מחג משפחתי קטן, ששמור רק לקהילת דוברי/ות הרוסית, לאירוע של ממש בישראל. זאת, הודות לדור העולים שעלו ארצה כילדים וממשיכים לציין את החג, מתוך תחושת שורשיות, מסורת, ערכים ומשפחתיות.

מבחר מגוון של מטעמים סובייטיים-נוסטלגיים בבראנץ של פבריק. צילום בר חיים

בניגוד למה שמקובל לחשוב, הנובי גוד הינו חג חילוני, שמסמל את בואה של השנה האזרחית החדשה, התחדשות ואופטימיות. מלון פבריק, שארוחות הבוקר הרגילות בו, במילא אינן כשרות (מוצרי חלב לצד נקניקים), החליט לאמץ את המנהג, ולשם כך חבר לקפה בירדי החיפאי, שבבעלות בני הזוג איליה נצ'ין וטניה דולוטובסקייה, שעלו מסנט פטרסבורג, ובשיתוף השפית אולגה קים, שהגיעה ממוסקבה.

השלושה עלו ארצה בתקופת המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, ופתחו כחצי שנה לפני מלחמת שבעה באוקטובר, את בית הקפה בירדי, בשדרה המרכזית של הכרמל בחיפה, שמגיש אוכל רוסי עכשווי, ומהווה אבן שואבת לאוכלוסיית העולים שהגיעה בשנים האחרונות ממזרח אירופה.

כיאה לחגים, אוכל הוא רכיב משמעותי בחוויה, כשבני משפחה וחברים מתאספים לחגוג יחד עם שפע אוכל סובייטי, המסמל שגשוג ומזל לשנה הקרובה. האמונה היא שככל שיוגשו יותר מנות, כך השנה הקרובה תהיה שופעת ומוצלחת יותר. ואת זה תירגמו במלון פבריק לסדרת ארוחות בראנץ' נובי גוד, חגיגיות במיוחד.

נקניקים, דגים כבושים ועוד מטעמים בבראנץ של פבריק. צילום שוש להב

משתה נובי גוד:

משתה נובי גוד הוא הזדמנות להציג את העושר והמגוון של המטבח הסובייטי. אי לכך, הבסיס של הבראנץ' של פבריק הוא שולחן מלא ב"זקוסקי" – "נגיסות קטנות" שנועדו להחליק היטב בגרון, בעזרת הרבה וודקה בלוודר שמלווה כל מנה עיקרית בבראנץ', שמסמלת חום, חוזק וחוסן.

הוסיפו לזה דגים כבושים, נקניקים, לשון בקר קרה פרוסה, סלט ירקות עם רוטב אופייני של שמנת חמוצה ושמיר, לצד גבינות מגוונות, וסלטים ורטבים מגוונים.

גולת הכותרת של הארוחה היא ה"שובה" (מעיל פרווה) – שכבות דג מלוח, תפוח אדמה מבושל, סלק, מיונז, גזר, שפע מיונז וביצה קשה מגורדת. לא מוותרים כאן על סלט תפו"א רוסי עסיסי, וגם לא סלט אוליבייה, סמל לבורגנות ודקדנטיות.

לאלו תיתווסף מנה עיקרית לבחירה, כמו פירושקי במילוי תפוחי אדמה, בשר או כרוב; בליצנ'סים עם פירות יער, שמנת חמוצה ודבש; דריאניקי – לביבת תפוחי אדמה מטוגנת עם סלמון; אולאדי – פנקייק עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום; וז'וליין – עוף מבושל ברוטב שמנת ופטריות יער.

בצד המתוק של הבראנץ', מוגשים קרטושקה – עוגות שוקולד ילדות מסורתית ועוגת מדוביק – שכבות בצק פריך בטעם דבש וקרם. את הבופה מלווה "שמפניה סובייטסקויה", הקאווה הרוסית.

מחיר הבראנץ: 155 ₪ לאדם.

המזמינים לינה במלון בתאריכים אלה, נהנים מארוחת הבוקר, כחלק מהחוויה. להזמנות

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=168005

אולי יעניין אתכם גם

  • הדיוטי פרי נוחת בחיפה: Layam תפעיל את חנות הדיוטי פרי בנמלהדיוטי פרי נוחת בחיפה: Layam תפעיל את חנות הדיוטי פרי בנמל
  • תרגיל חירום תעופתי בנמל התעופה חיפהתרגיל חירום תעופתי בנמל התעופה חיפה
  • ירון וליאור ליפמן: מנכ"לים משותפים חדשים לרשת מלונות הבוטיק אטלסירון וליאור ליפמן: מנכ"לים משותפים חדשים לרשת מלונות הבוטיק אטלס
  • ראש עיריית חיפה אירח את מנכ"ל משרד התיירות וצוותוראש עיריית חיפה אירח את מנכ"ל משרד התיירות וצוותו
  • מסלולי שדה התעופה של חיפה יעברו שיפוץ בהתאם לדרישות הבינ"למסלולי שדה התעופה של חיפה יעברו שיפוץ בהתאם לדרישות הבינ"ל
תגיות:
מלון פבריק חיפה רשת אטלס קפה בירדי נובי גוד
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס