התכנית נתונה לשינויים ט.ל.ח. קיום האירוע מותנה במינימום משתתפים. מספר החדרים מוגבל.
© 2015
כל הזכויות שמורות לחברת תובנה, אין להעתיק, לשכפל מידע ותכנית
מה בתכנית?
אוכל ותשוקה באמנות הראנסנס והבארוק
•
המשמעויות השונות לתיאורי אוכל באמנות: הקשר לתשוקה מינית ומילות סלנג לסקס, מה בין אוכל לתרבות הקלאסית,
ואנקדוטות על ציירים יווניים שמציירים אוכל בצורה משכנעת מאוד.
, מומחה לתולדות האמנות ומרצה באונ' ת"א, אקדמיה לעיצוב שנקר, אקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל"
ד"ר גיא טל
מרצה:
בין הוולגרי לארוטי - אוכל ובישול בקולנוע הישראלי
•
מסרטי הבורקאס והגפילטע פיש ועד ימינו. המתח בין המטבח המזרח-אירופאי לבין המטבח המזרח-תיכוני הוא אחד
הבולטים לאורך הקולנוע המקומי, לא רק בסוגי הטעם אלא במה שהטעם הזה אומר על הזהות והאישיות של מי שאוכל
ומבשל.
חוקר ומרצה לקולנוע, אונ' ת"א והאקדמיה לעיצוב שנקר
ד"ר פבלו אוטין
מרצה:
תבלינים מכניסים צבע לחיים
•
מבט אנתרופולוגי על תבלינים, למה נכנסו התבלינים לחיינו ואיזה צרכים סיפקו, מה הבסיס הכימי לשילובם במזון
ויישמום בחיי היום יום.
, כימאי של מזון. מרצה במכון ביוכימיה מזון ותזונת האדם, אונ' העברית י-ם
ד"ר זוהר כרם
מרצה:
שירים בפה מלא
•
סלט של שירים מהפלאפל ועד עופות בפרמז'ן. שירים על מזונות ומשקאות ממיטב הזמר העברי בציבור.
, ביולוג, מרצה ומזמר שירה בציבור
ד"ר איתי פלאות
בביצוע:
על הלחם לבדו
•
החיטה שעיצבה את חיינו בעולם המודרני. סיפורה של החיטה וסיפורו של הלחם, השאור, הקמח הלבן ועוד. מהמהפכה
החקלאית ועד תהיות של הלחם כיום.
מומחה להיסטוריה של הרפואה והתזונה, מרצה באונ' חיפה.
,
ד"ר אורי מאייר צ'זיק
מרצה:
יין ואוכל- הלכו שניים יחדיו בלתי נועדו?
•
הקשרים הדואלים בין יין ומנות אוכל בתרבויות מסורתיות ומתחדשות. כיצד התפתחו ממילוי צרכים בסיסיים של קיום
לתרבות של הנאה אוכל ויין.
, מומחה יין וחובב מזון
פרופ' עמוס הדס
מרצה:
אוכל ומוזיקה
•
הקשר בין אוכל ומוסיקה קשורים קשר הדוק ומענג להתמכרות והתמכרות לעונג. הרצאה מוסיקלית מפתיעה במוזיקה
ואוכל מתנגן שמרקיד את הגוף.
, ועורך ספרותי
88FM
עורך מוסיקלי ושדרן
,
בועז כהן
מרצה:
7