נציגים בכירים מרשות הטבע והגנים, בין המשתתפים בוועידה התלת שנתית של אמנת CITES העוסקת בשמירה בין לאומית על מיני חיות בר וצומח מוגנים
הוועידה התלת שנתית ה-19 של אמנת סייטס/CITES) Cop-19), החלה במדינת פנמה בהשתתפות אלפי נציגים, מלמעלה מ-180 מדינות החתומות עליה. בין המשתתפים בוועידה, המתקיימת השנה בין ה- 14 בנובמבר ועד ה-25 בנובמבר, גם נציגים בכירים מרשות הטבע והגנים, הגוף הממלכתי בישראל האמון על הגנת חיות הבר וכן נציגי שגרירות ישראל בפנמה.
הוועידה השנה עוסקת בעיקר בקידום תקנות סחר בין לאומי מחמירות לכ-600 מינים מוגנים, במטרה לשמור על המגוון הביולוגי ולמנוע את הכחדתם. במסגרת זאת, ישראל, המיוצגת על ידי רשות הטבע והגנים, תציג מספר הצעות להכרעה, ביניהן הצעה להעלות את רמת ההגנה על דגים מהסוג גיטרן (guitarfishes), שהם קרובי משפחה של הכרישים, שנכחדו בחלק גדול של ים התיכון אך נמצאים בים בישראל ומוגנים בישראל.
לדברי יתיר שמיר, מנהל חטיבת אכיפה ברשות הטבע והגנים, המשתתף גם הוא בוועידה: "אמנת CITES, בשמה הרשמי וושינגטון, נחתמה בשנת 1973 ועוסקת בהסדרת הסחר הבינלאומי במינים מוגנים, מתוך הבנה כי ללא הסדרה כזו, מינים עשויים להיסחר באופן לא חוקי ולהיכחד מהעולם. האמנה מגדירה נספחי שימור של המינים השונים, והחברים החתומים עליה נפגשים מדי שלוש שנים, כדי לעדכן את כללי ניהול האמנה והנספחים האמורים.
"ישראל הצטרפה לאמנה בשנת 1980 והיא חברה ופעילה גם בוועידה המתמדת, המהווה מעין דירקטוריון של האמנה. הפעילות שלנו בוועידה ובאמנה בכלל, היא למען שימור הטבע בעולם כולו, מתוך הבנה כי לטבע אין גבולות ועלינו לפעול בארץ ובעולם למענו". גם איתי ברדוב, שגריר ישראל בפנמה, נכח בתחילת הוועידה ועמד על חשיבות שמירת הטבע לדור הנוכחי ולדורות הבאים, תוך שיתוף פעולה בין לאומי.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=131192