IAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » תיירות » "האנשיק" – המטבח הקוריאני במיטבו

"האנשיק" – המטבח הקוריאני במיטבו

עוזי בכר 31 בדצמבר 2016 0:00

באירוע קולינרי שערכה שגרירות קוריאה בישראל במסעדת "ריבר" שבפתח תקווה   , במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני, הוגשו מנות מסורתיות עשירות בטעמים, מעשה ידיו של השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג

"האנשיק" – המטבח הקוריאני במיטבו KOREA-2

קימצ'י, ביבימבאפ, ג'אפ- צ'ה הן רק חלק מהמנות שהוגשו ביום ו' האחרון במסעדת "ריבר" שבפתח תקווה, באירוע קולינרי שערכה שגרירות קוריאה, אליו הגיעו עיתונאים, אנשי עסקים ונכבדי השגרירות ובראשם השגריר לי גון-טה ( Lee Gun -tae). לרגל האירוע הקולינרי, שנערך במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני, הגיע מקוריאה גם השף ג'ונגהי יאנג, שניצח במיומנות על המנות במטבח. השגריר ורעייתו נלקחו לסדרת צילומים במטבח בליווי עיתונאים ואורחים.

המטבח הקוריאני ( "האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) הזוכה לפופולריות רבה בעולם לא מספיק מוכר בישראל ואין כיום אף מסעדה אחת אותנטית וחבל. באופן אישי אני לא חסיד של המטבח האסיאתי אבל האוכל הקוריאני העשיר בטעמים, מעודן ובריא חודר לרשימת המטבחים המועדפים. מספיק להביט בקוריאנים ולהבין שהשימוש במרכיבים טריים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים וסגולות רפואיות מאפשר להם לשמור על מבנה גוף רזה.

אז מה כלל התפריט?

בקבוק משקה לא מזוהה שעמד במרכז השולחן והתברר מאוחר יותר, כליקר קוריאני- סוג'ו ( Soju), זרם בעורקינו עוד הרבה לפני שהגיעו המנות ועשה את העובדה.    

כמנת פתיחה הוגש מרק אצות (Seaweed soup) הקרוי Miyeok guk. על בסיס ציר בשר, סויה, שמן סומסום ושום. שכיח בקרב יולדות בארץ המוצא בשל ערכו התזונתי העשיר בסידן ויוד וידוע גם בשם "מרק יום הולדת"- סגולה לבריאות טובה ומזל טוב במהלך השנה. טעים.

נתחי עוף מתובל מטוגן ופריך הקרוי  (Dak Gangjeong-  Crunchy fried chicken) צילום: עוזי בכר

לאחר המרק הגיעו הטעימות בסדר מופתי וכללו: פנקייק ירקות מעורב ( Jeon- mixed vegetable pancake ) , ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי- (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני) לצד קימצ'י קולורבי ( Kohirabi Kimchi). קימצ'י- המאכל הלאומי של קוריאה המשמש תוספת כמעט לכל ארוחה, נמנה ממשפחת הכרוביים ברוטב צ'ילי העובר תהליך ארוך של התססה.

בהמשך הוגשה מנת נתחי עוף מתובל מטוגן ופריך הקרוי  (Dak Gangjeong-  Crunchy fried chicken).  ביבימבאפ ( Bibimbap)- אורז עם מבחר ירקות הכוללים פטריות מוקפצות, חצילים, זוקיני פרוס, רצועות מלפפון, חביתה ובשר טחון בתוספת קימצ'י כשר.לקינוח – עוגות אורז ואגס קוריאני ענק.  

אירוע קולינרי, שגרירות קוריאה (צילום: עוזי בכר)

 

 

 

 

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73044

אולי יעניין אתכם גם

  • שבוע האופנה של פתח תקווה 2025: כשהחיים עולים על המסלולשבוע האופנה של פתח תקווה 2025: כשהחיים עולים על המסלול
  • בריטיש איירווייס מגדילה את היצע המושבים בכ-50%בריטיש איירווייס מגדילה את היצע המושבים בכ-50%
  • רשת פתאל רוכשת את הבניין ההיסטורי "מלון פלטין"רשת פתאל רוכשת את הבניין ההיסטורי "מלון פלטין"
  • שר האוצר קבע: החל"ת יסתיים בסוף יונישר האוצר קבע: החל"ת יסתיים בסוף יוני
  • פסטיבל אוכל חובק עולם חוזר למשתלות יגורפסטיבל אוכל חובק עולם חוזר למשתלות יגור
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס