IAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » סצנת האוכל » זמן אוזו: פסטיבל האוזו הגדול של ישראל בחודש מאי 23

זמן אוזו: פסטיבל האוזו הגדול של ישראל בחודש מאי 23

עוזי בכר 27 באפריל 2023 20:17

רשת מסעדות טברנת שף "סלון יווני" של השף גיא פרץ, משיקה את פסטיבל האוזו הגדול של ישראל בחודש מאי 23

זמן אוזו: פסטיבל האוזו הגדול של ישראל בחודש מאי 23 אוזו ומנות ראשונות בסלון יווני. צילום שירן כהן שי

רשת "סלון יווני" טברנת של השף גיא פרץ, יוצאת עם פסטיבל האוזו הגדול ביותר בישראל, שכולל מעל 70 סוגי אוזו ותפריט יווני חדש, על טהרת הדגים הטריים והגבינות המשובחות ומיובאות מיוון, בסניף התל אביבי ועל טהרת הבשר בסניף של אשדוד. סלון יווני ידועה כמסעדה המייצרת לציבור הישראלי חוויה יוצאת דופן, מבלי להחתים דרכון, של קולינריה, תרבות ומוזיקה יוונית. עם תפריט שמורכב מחומרי גלם שחלקם מיובאים מהאיים של יוון, לצד תפריט של משקאות המבוססים על האוזו שמיובא אף הוא כולו מיוון. את הפסטיבל נפתח עם צ'ייסר של אוזו על חשבון המסעדה לכל אורחי הרשת.

ישראלים אוהבים אוזו: האוזו הפך למשקה שישראלים אוהבים במיוחד. מדובר במשקה אלכוהולי מזוקק בטעם צמח האניס, השייך לקטגוריית משקאות האפריטיף ובדרך כלל מיוצר אך רק ביוון. בדומה ל"ערק" בלבנון או ל"ראקי" בטורקיה, נחשב האוזו כמשקה הלאומי של יוון, ומסמל את הזכות והצלילות של נוף מי הים הזכים והשמים התכולים. לפי האגדה המשקה גם נקרא: "חלב האריות". לרוב משרים באלכוהול 96% זרעי אניס, ליקוריץ וצמחים אחרים מהמשפחה, כך שהתערובת הספציפית היא סוד שמור ומוגן של כל אחד ואחד מיצרני האוזו הידועים ביוון.

התמיסה שמתקבלת אחרי ההשריה נקראת Ouzo Yeasts, למרות שאין בה שמרים, ואותה מזקקים לחוזק של 80% אלכוהול. היצרנים הטובים לוקחים את התזקיק הזה ומדללים אותו במים עד לריכוז של 40% אלכוהול. אחד הסוגים הפופולאריים במסעדת השף "סלון יווני" הוא האוזו היווני "מלטמי", של חברת א.ג.ת.ד. מדובר במזקקת " גאטסיוס " שמייצרת את האוזו נוסדה בשנת 1878 על ידי תמאסיס גאטסיוס שהגיע ליוון מהעיר קונסטנטינופול-טורקיה. כיום מנהלים אותה בני הדור הרביעי של המשפחה. אוזו "מלטמי" בעל מתכון רך, ארומטי ומיוחד מאד למשקה האניס ומשלב הרמוניה נפלאה של טעמים ורכיבים בלווי בריזה נהדרת מן הים.

במסגרת פסטיבל האוזו של רשת סלון יווני, יקבל כל אורח בכניסה צ'ייסר של אוזו על חשבון המסעדה ויוגש תפריט של מנות מובחרות לצד משקה אוזו יווני, מבין 70 הסוגים שמוגשים במסעדה, כיאה למסורת היוונית ובהתאם לפרשנות של השף גיא פרץ. השף גיא פרץ, אחד הוותיקים בתחום ושף שידוע כמכתיב טרנדים, זיהה את הפוטנציאל שגלום בישראלים ובאהבתם ליוון ופתח את הקונספט "סלון יווני", טברנת שף, הכולל ערבי טברנה עם מוזיקה חיה, אמנים מהארץ ומיוון, אוכל יווני שמוגש על השולחנות ואלכוהול משובח.

סלון יווני – טברנת שף בתל אביב ובאשדוד,

ראשון-חמישי משעה 18:00 עד אחרון הלקוחות.

יום שישי פתוח בין השעות 16-12.

במלון ווסט ת"א, הרצל רוזנבלום 12,

במלון ווסט אשדוד, הטיילת 21, טל': 050-7740025

https://salonyevani.co.il/

קוקטייל אוזו פסיפלורה. צילום שירן כהן חי
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=139076

אולי יעניין אתכם גם

  • לתיירי האירוויזיון: סיורי אופניים באנגלית על קו החוףלתיירי האירוויזיון: סיורי אופניים באנגלית על קו החוף
  • תיירים יוכלו להיכנס לישראל החל מה-1 בנובמבר 2021, מתווה הכניסהתיירים יוכלו להיכנס לישראל החל מה-1 בנובמבר 2021, מתווה הכניסה
  • יובל לשמורת הטבע עין גדי: רט"ג תקיים כנס מקצועי וערב נוסטלגייובל לשמורת הטבע עין גדי: רט"ג תקיים כנס מקצועי וערב נוסטלגי
  • נפתח קורס חדש לסוכנים של בריטיש איירווייסנפתח קורס חדש לסוכנים של בריטיש איירווייס
  • וויז אייר: מאילת לוינה ב- 129 ₪ לכיווןוויז אייר: מאילת לוינה ב- 129 ₪ לכיוון
תגיות:
פסטיבל האוזו
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס