דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
IASIAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » תעופה » מהמטבח לקוקפיט: טייסים וטייסי משנה באמת אוכלים ארוחות שונות?

מהמטבח לקוקפיט: טייסים וטייסי משנה באמת אוכלים ארוחות שונות?

עוזי בכר 2 במאי 2025 18:35

כשגורל מאות נוסעים תלוי בביס אחד יותר מדי – חברות התעופה לא משאירות מקום לטעויות. הנוהל הסודי שמפריד בין ארוחות הטייסים עשוי להיות הקו הדק שמפריד בין נחיתה בטוחה לאסון אווירי

00:00
03:05
האזינו לכתבה 3 דקות
colbass.com
מהמטבח לקוקפיט: טייסים וטייסי משנה באמת אוכלים ארוחות שונות? טייסים בקוקפיט. צילום freepik

כשאתם עולים למטוס, רוב הסיכויים שאתם מתרכזים באיזה סרט לראות או אם תקבלו פסטה או עוף. מה שאתם כנראה לא יודעים, זה שבזמן שאתם לועסים שקדים קלויים, הטייס והטייס המשנה עוסקים בשאלה קריטית בהרבה: מה יאכל כל אחד מהם – והאם זה בטוח? אתר האינטרנט 'הקילומטראז' שלך עשוי להשתנות', מסביר.

אכילה נפרדת, למען שמירה משותפת

הנוהל אולי נשמע קטנוני או אפילו מוזר, אבל מאחוריו עומדת מחשבה הגיונית מאוד. טייסים וטייסי משנה בחברות תעופה רבות בעולם נדרשים לא לאכול את אותה מנה במהלך הטיסה – לא מתוך העדפות קולינריות שונות, אלא כדי להקטין את הסיכון ששניהם יחלו בו זמנית, במקרה של הרעלת מזון.

החשש הזה אינו תיאורטי בלבד. אחד הסיפורים המוכרים יותר התרחש בתחילת שנות ה־80, כשטיסה של חברת תעופה אמריקאית מליסבון לבוסטון הסתיימה באירוע רפואי רחב היקף: כל עשרת אנשי הצוות – כולל הטייס, טייס המשנה ומהנדס הטיסה – חלו בהרעלת מזון, ככל הנראה מפודינג טפיוקה שהוגש לכולם. למרבה המזל, הטייס הצליח להנחית את המטוס בבטחה, אך האירוע הפך לדוגמה קלאסית מדוע לא משתפים מזלג בתא הטייס.

זה לא חוק – אבל כמעט

חשוב להבהיר: אין חוק בינלאומי שמחייב את ההפרדה הקולינרית הזו, אך מדובר בהנחיה נפוצה מאוד שמופיעה בנהלים הפנימיים של חברות תעופה רבות, במיוחד בטיסות ארוכות ובחברות דגל. בחלק מהחברות, הדרישה נאכפת בקפדנות – עד כדי כך שהטייסים מקבלים מראש תפריטים נפרדים, או נדרשים לבחור מנות שונות מתוך מבחר מצומצם.

גם אם הטייסים מביאים איתם אוכל מהבית – הם מחויבים לדאוג שזה לא יהיה אותו הדבר. אז לא, לא תראו את שני הטייסים חולקים יחד את הלזניה של סבתא או את הפאי המפורסם של בן הזוג.

ומה עם שאר הצוות?

בניגוד לטייסים, דיילי האוויר לרוב אינם כפופים לאותו נוהל. הם יכולים לאכול מנות שהוגשו לנוסעים – במידה ונשארו – או להביא אוכל מהבית. עם זאת, גם כאן, חלק מהחברות (כמו פינאייר) מפרידות בין המזון המוגש לדיילים לבין זה של צוות הקוקפיט, כדי למנוע "אירועים קולקטיביים".

מערכת של שכבות הגנה

כמו במקרים רבים בתחום התעופה, גם כאן מדובר במערכת של שכבות בטיחות. הרעיון פשוט: גם אם הסיכוי להרעלת מזון הוא קטן, ואם היא תתרחש – יש לוודא שמישהו יהיה כשיר ומסוגל לשלוט בכלי הטיס. כי גם בגובה 35,000 רגל, זה לא משנה כמה טעים היה האוכל – אם אין מי שיטיס את המטוס, כולנו בבעיה.

חפשו אותנו גם בטלגרם

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=173162

אולי יעניין אתכם גם

  • טרוול אי.טי. אס אוויה הפיצה חוברת לחברות לואו קוסטטרוול אי.טי. אס אוויה הפיצה חוברת לחברות לואו קוסט
  • אושר חוק איסור השטת כלי שייט תחת השפעת סמים ואלכוהולאושר חוק איסור השטת כלי שייט תחת השפעת סמים ואלכוהול
  • מחלימים (עד 3 חודשים) יהיו פטורים מביצוע בדיקת PCR טרם הטיסה לישראלמחלימים (עד 3 חודשים) יהיו פטורים מביצוע בדיקת PCR טרם הטיסה לישראל
  • ישראייר וארקיע נאבקות על הקו ללרנקהישראייר וארקיע נאבקות על הקו ללרנקה
  • דיזנהאוז גרופ הטיסה 1,500 שליחי הסוכנות היהודית לצפון אמריקהדיזנהאוז גרופ הטיסה 1,500 שליחי הסוכנות היהודית לצפון אמריקה
תגיות:
אוכל טייסים
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version