דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
IASIAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » תעופה » הצצה לצלחת במחלקות היוקרה של קוריאן אייר

הצצה לצלחת במחלקות היוקרה של קוריאן אייר

עוזי בכר 21 בנובמבר 2016 0:00

מי יודע איך אומרים בקוריאנית רסק פלפל חריף לצד מנה עיקרית המכילה שני סוגי פטריות, רצועות חצילים מטוגנים במרינדה, זוקיני פרוס, נבטי שעועית ומנת אורז מארץ המוצא- רפובליקת קוריאה ? 

הצצה לצלחת במחלקות היוקרה של קוריאן אייר K-AIR-2

אנחנו שואלים את עצמנו לא פעם במהלך הטיסה איך ומי הכין את המנות הקטנות והמדויקות בתוך העגלות המתרוצצות הלוך ושוב בין המעברים בתא הנוסעים. על חלק מהשאלות ניסו לענות ולהדגים היום (ג') אנשי קוראין אייר בישראל מלווים במומחי חברת "אל שף קייטרינג" האחראית על הצד הקולינרי בטיסות הישירות מתל אביב לסיאול.

בפתח דבריו אמר דניאל זיידנמן , נציג מכירות של חברת קוריאן אייר בישראל כי מטרת הביקור להציג בפני עיתונאים וסוכני נסיעות את המנות המוגשות ללקוחות חברת התעופה במחלקות היוקרה בטיסות הישירות מישראל לקוריאה הדרומית.

יעקב עטר, מנכ"ל חברת " אל שף קייטרינג" הסביר כיצד מצליחה החברה שהוא עומד בראשה לרצות כבר כשמונה שנים את אנשי חברת התעופה הידועים בדייקנותם גם בפרטים הקטנים ביותר.

"אנו משרתים את קוריאן אייר מרגע הגעתה לישראל, לפני כ-8 שנים. ההתחלה הייתה לא קלה נוכח הניסיון הדל שהיה בישראל בנושא המטבח הקוריאני והדרישות הגבוהות של חברת התעופה. כיום אנו מדורגים בראש הרשימה של ספקי החברה בעולם" .

מגש פתיחה במחלקות היוקרה של קוריאן אייר (צילום: עוזי בכר)

תפריט החברה משתנה מידי רבעון והוא מותאם למספר מנות "מערביות" ומנות "קוריאניות" לפי פילוח ארץ המוצא של הנוסעים בכל טיסה וטיסה. במגש הפתיחה של נוסעי מחלקות היוקרה תמצאו 3 מנות טעימה המוגשות בכלי חרס לצד סכום יוקרתי, מלחיה ופלפליה ומפה מהודרת. כוס שמפניה, חובה.

3 המנות מכילות, מלפפון בתחמיץ, בצל ברוטב סויה ורצועות בשר פילה בקר המושרה למשך 24 שעות במרינדה של סויה, סאקה (משקה אלכוהולי העשוי מאורז) ובצל. מלוח אך טעים ונעים לחיך. מי שפוגש בפעם הראשונה במטבח הקוריאני עשוי להזדקק לכמה רגעים של הסתגלות.

סלמון מעושן ופרוסות מנגו המופרדות בשכבות טרטר עוף וירקות (צילום: עוזי בכר)

 

לאחר מכן התפריט מורכב ממספר מנות ראשונות: טרטר טונה אדומה מלווה באספרגוס ורוטב וואסבי – מיונז. מנה בצבעים ססגוניים, טעימה ועדינה של סלמון מעושן ופרוסות מנגו המופרדות בשכבות טרטר עוף וירקות ברוטב וואסבי ומיונז.

מרק קוריאני על בסיס בשר בקר, סויה, סאקה כשלתוכו מוסיפים לקט של בצל ירוק, בצל רגיל ופטריות שיטאקי מוקפצות.

מרק סלרי, בסגנון מערבי שהוא מצוין לטעמי והשתלב באופן מושלם עם המנות הראשונות.

מנת Bibimbap במחלקות היוקרה של קוריאן אייר (צילום: עוזי בכר)

במנות העיקריות:  מנת Bibimbap (לא להיבהל מהשם) טעים וקל לעיכול למרות הערבוב של מספר לא מבוטל של מרכיבים: שני סוגי פטריות מוקפצים (שמפיניון ופורטובלו),רצועות חצילים מטוגנים בשמן זית סויה ומרינדה, זוקיני פרוס, רצועות מלפפון בשמן שומשום וגרגירי שומשום, נבטי שעועית ובשר טחון. לצד המנה מוגשת צלוחית אורז לבן המגיע הישר מקוריאה ומחומם בישראל ( הקוריאנים קנאים במיוחד לאורז שלהם) שאישית לא הרשים אותי. ואם זה לא מספיק אז על כל הדברים שמים שמן שומשום ופסטה חריפה הנקראת (Gochujang hot pepper paste).

המנות העיקריות המערביות כוללות פילה בקר עם תוספות או דג בס עם תוספות. מיותר לציין שלחמניות וחמאה נמצאות בהישג יד.

לקינוח הוגשה מנת פירות וגלידה כאשר שמות המוזמנים התנוסס על דגל קטן שניצב במרכז המנה ונתן הרגשה אישית חמימה.

כמובן, שכחתי את המגבת החמה בסיום הטיסה הארוכה שעברה עלינו במסע הקולינרי המסקרן…

 

קינוח, במחלקות יוקרה, קוריאן אייר (צילום: עוזי בכר)

 

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73455

אולי יעניין אתכם גם

  • תפקיד חדש לנמרוד בורוביץ באל עלתפקיד חדש לנמרוד בורוביץ באל על
  • קבוצת לופטהנזה : מחירי מבצע ליעדים הפופולריים באירופהקבוצת לופטהנזה : מחירי מבצע ליעדים הפופולריים באירופה
  • טיסות קומיקס גיבורי-על ייחודיות של אל עלטיסות קומיקס גיבורי-על ייחודיות של אל על
  • משמעות מלחמת 'חרבות ברזל' עבור תעשיית התעופהמשמעות מלחמת 'חרבות ברזל' עבור תעשיית התעופה
  • סטס מיסז?ניקוב מסיים קדנציהסטס מיסז?ניקוב מסיים קדנציה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version