IAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » תיירות » אירוע קולינרי במעון שגרירת סלובניה בישראל

אירוע קולינרי במעון שגרירת סלובניה בישראל

עוזי בכר 6 בדצמבר 2016 0:00

אלנקה שואדולניק (Alenka Suhadolnik), שגרירת סלובניה בישראל קיימה היום (ו')  אירוע קולינרי לרגל ביקורו בארץ של השף הסלובני הידוע רוברטו גרגוריץ' ( Roberto Gregor?i?) בעליה של מסעדת Ostarija , בדולנסקה טופליצה

אירוע קולינרי במעון שגרירת סלובניה בישראל SLOVENIA-1

מספר המבקרים הישראלים בסלובניה במגמת עלייה, כך עולה מדבריה של שגרירת סלובניה בישראל אלנקה שואדולניק (Alenka Suhadolnik), שקיימה אירוע קולינרי היום (ו'). הנוסעים הישראלים מהווים רק 5% מכלל התיירים המבקרים בסלובניה אך רשמו גידול של 49% בשמונת החודשים הראשונים של 2015 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

האירוע הקולינרי נערך לרגל הגעתו ארצה של אחד מהשפים הידועים בסלובניה, רוברטו גרגוריץ' (Robert Gregor?i?), שכיהן כ-10 שנים בתפקיד שף ראשי במסעדת המלון היוקרתי  Grad Oto?ec – Relais Chateaux ואורח קבוע בתוכניות בישול בטלוויזיה הסלובנית.

מנות קטנות ומעוצבות שהוכנו ע

כיום, רוברטו הוא בעליה של מסעדת Ostarija בעלת מוניטין רב בסלובניה ונמצאת בעיירה קטנה בשם דולנסקה טופליצה (Dolenjske Toplice) הממוקמת כ-70 ק"מ דרום מזרחית ללובליאנה,  בירת סלובניה. השם הזכיר לי את המילה Osteria באיטלקית שמשמעותה בעבר הייתה מסעדה קטנה המגישה משקאות ותפריט קבוע. השף המדופלם ציין בשיחתנו שאכן השם נבחר בהשפעה איטלקית אך אחת הסיבות לפתיחת המסעדה הייתה ליצור מנות עדכניות למטבח הסלובני המסורתי באמצעות פרודוקטים מקומיים וללא השפעה צרפתית אליה היה מחויב במשרתו הקודמת כשף במסעדה המפוארת.

"אפילו קוקה קולה לא תמצאו במסעדה, אלא  Cockta  – משקה קל סלובני העשוי  מעלה בירך , 11 עשבי תיבול, לימון ותפוז ומכיל קפאין", ציינה בהומור, שגרירת סלובניה בישראל, אלנקה שואדולניק.

על השולחנות, היו מנות קטנות ומעוצבות שהוכנו במו ידיו של השף בליווי יינות לבנים ואדומים, סלובנים איכותיים. מנת ריזוטו על בסיס גריסים וירקות שבושלה לנגד עיננו והזכירה אוכל בטעם של פעם ופטיפורים קטנים ומתוקים.

יצירות השף הסלובני הידוע  רוברטו גרגוריץ' (צילום: עוזי בכר)

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=73303

אולי יעניין אתכם גם

  • "הממשלה התמהמה מדי במענה לעולם התיירות הנכנסת והיוצאת""הממשלה התמהמה מדי במענה לעולם התיירות הנכנסת והיוצאת"
  • בריטיש איירווייס במבצע ללונדון ול-10 יעדים נוספיםבריטיש איירווייס במבצע ללונדון ול-10 יעדים נוספים
  • בואינג: שוק התעופה במזרח התיכון יזדקק לכ- 3350 מטוסים עד 2038בואינג: שוק התעופה במזרח התיכון יזדקק לכ- 3350 מטוסים עד 2038
  • פינאייר: ה- A321 הראשון בעולם מצויד בכנפוני כרישפינאייר: ה- A321 הראשון בעולם מצויד בכנפוני כריש
  • פתאל החזקות בע"מ: דרוג A1 באופק יציבפתאל החזקות בע"מ: דרוג A1 באופק יציב
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס