דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
IASIAS

לאתר הסוכנים

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
הרשמה לניוזלטר
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
IAS
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
  • ראשי
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
  • דרושים
ראשי » תיירות » קרקוב נבחרה לבירת הגסטרונומיה של אירופה

קרקוב נבחרה לבירת הגסטרונומיה של אירופה

עוזי בכר 6 בספטמבר 2018 17:19

מסעדות עטורות כוכבי מישלן, מתכונים משובחים, מוצרים איכותיים מספקים מקומיים ורמת אירוח גבוהה הפכו את קרקוב למרכז גסטרונומי

קרקוב נבחרה לבירת הגסטרונומיה של אירופה קרקוב, עיר יפיפייה ובירת הגסטרונומיה של אירופה. צילום לשכת התיירות של פולין

האקדמיה האירופית לגסטרונומיה הודיעה כי בשנת 2019 תוכר קרקוב כעיר הראשונה אי פעם הנושאת את התואר המכובד: בירה אירופית של תרבות גסטרונומית.

העיר קרקוב נבחרה בזכות העובדה שהיא מציבה משאבים חשובים לצד ערכים בסיסיים והכרחיים לגסטרונומיה מעולה הכוללת מתכונים משובחים, מוצרים איכותיים מספקים מקומיים, רמת אירוח גבוהה ואווירה נהדרת.

המסעדות של קרקוב הן היחידות בפולין (מלבד אלה הפועלות בוורשה) העטורות כוכבי מישלן – יש ברחבי העיר לא פחות מ-26 מסעדות המומלצות במדריך מישלן היוקרתי, אותן ניתן למצוא בכיכר השוק המרכזית, על גדות נהר הוויסלה וברחובות העיר היהודית לשעבר – קז'ימיז'.

מספר שפים מוערכים ומהטובים בעולם מגיעים מקרקוב, ביניהם Marcin Filipkiewicz (ממסעדת מלון קופרניקוס), שזכה בשנת 2017 לתואר שף העתיד (Chef de l'Avenir) שהוענק לו על ידי האקדמיה האירופית לגסטרונומיה.

קרקוב: אוכל טיפוסי. צילום לשכת התיירות של פולין
קרקוב: אוכל טיפוסי. צילום לשכת התיירות של פולין

בעקבות הזכייה, מכינה הנהלת העיר תוכנית שנתית שתכלול פעילויות ואירועים שונים, ביניהם: קונגרס הגסטרונומיה ואירועי "פופ-אפ" שמטרתם להפגיש שפים מקרקוב עם שפים בינלאומיים, אירוע "בישול וירטואלי" – במסגרתו שפים ממקומות שונים באירופה ייפגשו באמצעות האינטרנט ויכינו מאכלים בהשראת המטבח הפולני ועוד. אירועי הקולינריה הקבועים של קרקוב יתקיימו אף הם אך בצורה ענפה יותר: "קרקובסקי זאפוסט", "פסטיבל פירוג'י"- בהם יוצגו המורשת הגסטרונומית העשירה של העיר.

האקדמיה האירופית לגסטרונומיה היא חלק מהאקדמיה הבינלאומית לגסטרונומיה, ארגון המתמקד בתרבות גסטרונומית. הארגון הוקם בשנת 1983 והמטה שלו יושב בצרפת, כיום מונה הארגון כ-29 אקדמיות ארציות ואזוריות של  כ-23 מדינות (12 מהן באירופה).

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.ias.co.il?p=87611

אולי יעניין אתכם גם

  • קפיצה קטנה למכרה המלח ב- Wieliczkaקפיצה קטנה למכרה המלח ב- Wieliczka
  • סאן דור מחדשת את קו הטיסות לקרקוב, פולין, לחורף 2023סאן דור מחדשת את קו הטיסות לקרקוב, פולין, לחורף 2023
  • קרקוב דורגה כיעד הטוב באירופה לסיטי ברייק על ידי מגזין ?Which הבריטיקרקוב דורגה כיעד הטוב באירופה לסיטי ברייק על ידי מגזין ?Which הבריטי
  • לוט חנכה טיסה חדשה בקו תל אביב-קרקובלוט חנכה טיסה חדשה בקו תל אביב-קרקוב
  •  וויזאייר ממשיכה להתרחב וויזאייר ממשיכה להתרחב
תגיות:
בירה אירופית של תרבות גסטרונומית פולין קרקוב גסטרונומיה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
 
IAS
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • אתר המגזין
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים

[pojo-form id="89539"]

בהרשמתי הנני מקבל את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • תעופה
  • תיירות
  • מלונות
  • סוכנים
  • קרוזים
  • סצנת האוכל
  • דילים
נבנה ומתוחזק על-ידי קבוצת אסטרטג | IAS כל הזכויות שמורות © 2018
Cleantalk Pixel
Go to mobile version