Site icon IAS

קח מקל, קח תרמיל, בוא איתי אל הגליל המערבי

קפה אחו ועדוש מזמינים לבוקר שכולו טעמים ויצירה משותפת. צילום שוש להב

קח מקל, קח תרמיל / בוא איתי אל הגליל / בוא איתי ביום אביב / נהלך סביב, סביב – כך כתב אהוד מנור ב-1976 (שיר שהלחין יאיר רוזנבלום והתפרסם בביצוע להקת פיקוד הצפון). בביקור שקיימתי לאחרונה בגליל המערבי, בעונת האביב, גיליתי אתרים ועסקים רבים, מתחדשים וחדשים, ונוכחתי שלמרות המלחמה הקשה שלא-מכבר התחוללה כאן, הגליל שב לפרוח. וזו בשורה תיירותית-עסקית-חברתית משמחת ביותר.

הגליל המערבי הוא אזור גאוגרפי בצפון-מערב מדינת ישראל והוא חלק מאזור הגליל. הגליל המערבי משתרע מראש הנקרה בצפון ועד לנחל קישון, עמק זבולון, הר הכרמל ובקעת בית נטופה בדרום. בהגדרתו המצומצמת, הגליל המערבי כולל את החלק המערבי המישורי של הגליל העליון הנקרא לעיתים "מישור חוף הגליל", ובמובן הרחב גם חלקו המערבי של הגליל התחתון. הגליל המערבי הינו אחד ממחוזותיה הקסומים של מדינת ישראל. הוא התברך בחופים הכי יפים ונקיים. אטרקציות שאין באף מקום בארץ. לינה ברמה הגבוהה ביותר. קולינריה ייחודית ומפתיעה באיכותה. בגליל המערבי חמש דתות ועדות, החיים זה לצד זה הדרוזים, נוצרים, בהאיים, מוסלמים וכמובן יהודים.

עסקי התיירות הבוטיקיים בגליל שבים לפעילות, ואיתם גם מתחדשים אירועי האביב של עמותת התיירות זמן גליל מערבי. יעידו על כך שני אירועים אביביים, ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי:

האירוע הראשון, יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, שיתקיים השבוע ביום שישי, ל"ג בעומר, 16 במאי 2025, ביקב כישור.

האירוע השני, פסטיבל אביב זמן גליל מערבי – מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח, בסופ"ש בשבוע הבא, 24-22 במאי 2025 ויתקיים ברחבי הגליל המערבי.

בפסטיבל אביב זמן גליל מערבי, להקת המחול הקיבוצית מתארחת במסעדת השף "אדלינה". צילום ענבל אור לב

עמותת התיירות זמן גליל מערבי

זמן גליל מערבי, עמותה לקידום התיירות, הוקמה במטרה לקדם יחדיו את העושר התרבותי, ההיסטורי והגיאוגרפי של האזור, ושמה לה למטרה לקדם את תרבות היין והאוכל, התוצרת המקומית ומלאכת יד מסורתית, בשילוב תרבות הטיול באזור, על נופיו המרהיבים המחברים בין ההר לים. העמותה מקדמת פעילות יזומה של מפגשים, סדנאות, סעודות, טיולי יין, טיולים בטבע, בין ישובים כולל מפגשים עם אנשים, וסופי שבוע נושאיים שכולם בתפיסתם אנינים, איכותיים ומותאמים לדרישות הקהל – עצמאי או מאורגן, פרטי או עסקי מהארץ ומחו“ל.

העמותה הייחודית, שהמנכ"לית הנמרצת שלה היא מיכל שילוח גל-נור, מורכבת מכ-90 חברים, בעלי עסקים קטנים, ברובם משפחתיים, עסקים חברתיים המקדמים תיירות חברתית, או קיבוצים עם אוריינטציה תיירותית העומדים בסטנדרטים שנקבעו מראש של איכות שירות ומוצר. העמותה עובדת בשיתוף פעולה עם ארגונים העוסקים בתיירות באזור, כולל משרד התיירות, עם מועצות ועיריות ועם מלונאים ובעלי צימרים. העמותה מפיקה מספר אירועים גדולים ופסטיבלים בשנה: יריד יין, טעם הגליל, פסטיבל אביב, "יולי ארט" ופסטיבל חורף.

במהלך השנה, העמותה מרכזת פעילות ענפה במרחב שלל אירועים נפלאים לזוגות, חברים ולכל המשפחה בשילוב עסקי הבוטיק השונים באזור, ביניהם: סדנאות אוכל עם שפים, סדנאות אמנות ויצירה בבתי המלאכה של אמני הגליל, קונצרט משולב עם טיול, סיורים קולינריים, ערבי שירה וסיפורים, מופעים מוסיקליים, ארוחות וסעודות חגיגיות, טיולי טבע ואמנות, סיורים עם מורי דרך ועוד בשילוב נופיו המרהיבים של הגליל הפרוס בין הר מירון לים התיכון.

אז בואו לטעום, לחוות ולגלות – זה הזמן לגליל המערבי!

נופים ירוקים בגליל המערבי. צילום שוש להב

אירועי האביב בגליל המערבי

יריד טעם הגליל ה-12: יריד צבעוני, עם מוסיקה שמחה בלייב, בו תוצג מיטב תוצרת הגליל, יתקיים ב-16 במאי ביקב כישור. ביריד יהיו דוכנים של יצרני בוטיק קולינריים, אמנים ויוצרים, חקלאים ועוד. בין היתר יפגשו המבקרים את היינות המשובחים של היקבים משק אופיר, לטם וכישור, את הבירות של בירה מלכה, הגבינות של חוות רום והגלידה של גלידה בוזה ועוד. יהיו גם התזקיקים של מזקקת יוליוס והמאפים הנפלאים של תושה בייקרי, שני עסקים שהיו סגורים כשנה וחצי וחזרו לעבוד לאחרונה. הילדים ייהנו מסדנאות יצירה מהנות של סטודיו כביסה צבעונית, ומי שיהיה במקום בשעה 14:00 ייהנה גם מדרינק ללא תשלום במסגרת happy hour שיתקיים במהלך היריד.

יריד טעם הגליל, 16 במאי 2025, ביקב כישור. כניסה חופשית בהרשמה מראש באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי.

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי: הפסטיבל המסורתי של עמותת זמן גליל מערבי חוזר, בחגיגת אביב שהיא חגיגה של החיים עצמם, של סיפורים אנושיים, של טעמים ויצירה ושל השראה. במהלך 3 ימי סוף שבוע, גדושים בפעילויות יחוו המטיילים מפגשים בין יוצרים גליליים, ובהם חיבורים מקוריים בין עולמות הקולינריה, האמנות, הרוח והטבע. בפינות חמד ייחודיות יתארחו בשלנים, אמנים, יוצרים ומדריכי סיורים – כולם חברי קהילה תיירותית אחת, שחוגגת את העונה הכי יפה בגליל בדרך הכי מקורית שיש. הפסטיבל יתקיים בסופ"ש 24-22 במאי 2025 ברחבי הגליל המערבי.

שוקולד וחוט ברזל, ד"ר שלומית זמיר וקובי סיבוני. צילום ענבל אור לב

מה מחכה למגיעים לפסטיבל?

טעמים עם נשמה – קולינריה גלילית בניחוח אישי: חוויות קולינריות יוצאות דופן בהובלת שפים, בשלניות ואופים מרחבי האזור, כמו סדנה בה נוהאד ביסאן וחגית לידרור, יוצרות קולינריות שהתאהבו בשוקולד כל אחת בדרכה, יפגישו את המשתתפים, בבית אבן בלב הטבע הגלילי, עם מגוון סוגי שוקולד מרחבי העולם וילמדו אותם להכין ממנו מגוון מטעמים מקוריים, מקוסטה ריקה עד דובאי, שאותם יקחו הביתה. אצל יערית שטרן ביישוב מורשת, תתקיים ארוחת ערב אינטימית, בה היא תארח את סבתא מהא מחורפיש, במפגש נשי חוצה תרבויות שכולל גלגול עלי גפן משותף, סיפור חיים, וארוחה דרוזית-קונדיטורית מרגשת. בערב אחר בקיבוץ כפר מסריק, קפה תומאס יארח את הזמרת אסנת ויצמן לערב אביבי של פריחה, מוזיקה ויין. בסלון מלכה יחכה למבקרים ערב פיצות ובירות גליליות – חוויה קולינרית בגובה העיניים עם הפיציולו רועי הנקין.

אמנות מרגשת ומפגשים עם יוצרים: הפסטיבל מפגיש את המבקרים עם עולם היצירה הגלילית: בתיאטרון זיקית במגדל תפן תוצג ההצגה "משתפות", ולאחריה ייערך שיח אינטימי עם היוצרות. בקיבוץ סאסא יתקיים מפגש מיוחד במפעל הגלידות "בוזה" עם האמנית ורדה יתום, שתשתף על תהליך עבודתה, בשילוב טעימות מהגלידות הייחודיות. בסטודיו של חסי נוה שבבוסתן הגליל תתקיים סדנה של יצירת תיקי מרפא יפניים בעיצוב אישי ורקיחת תכשירים טבעיים מצמחי מרפא בנחייתה של תמרה מתמרה הרבס.

רוח נשית, השראה והתחדשות: הפסטיבל מדגיש גם ערכים של העצמה וחיבור אנושי. המפגש "בוחרות באור" בקיבוץ כפר מסריק, מפגיש את תינה ח’טיב מבית המלבי בעכו עם יעל נתנאל, אמנית ופסלת. ערבייה ויהודייה שפרצו גבולות אישיים וחברתיים, בשיחה מעוררת השראה על התגברות, יזמות נשית ויצירה. גם פסוטה נפתחת למבקרים עם סיורים, טעימות ומפגשים עם נשים מקומיות פורצות דרך. בבית רימא – גלריה לאומנות, הפועלת בתוך בית משפחתי עתיק, שמפגיש בין תרבות, זיכרון ויצירה בהובלתה של רימא, ואצל אביבה חורי, בשלנית מחוננת עם סיפור חיים מרגש.

טבע, תנועה ונוף גלילי פתוח: לצד הסדנאות והמפגשים, הפסטיבל מציע גם חוויות חוץ וטבע, כמו מסלול הליכה בהר כמון בשילוב סדנת אפייה בדואית עם מאכלים אותנטיים וארוחה עשירה (כשרה), סיור בטבע ובתרבות בפסוטה, ואפילו סנפלינג אל עומק מערת זווית – חוויה אתגרית בהדרכת כרמית ארבל. רוצים לשלב מחול ונוף? להקת המחול הקיבוצית תופיע על מרפסת מסעדת "אדלינה", המשקיפה לנוף עוצר נשימה, ולאחר מכן תוגש ארוחת בראנץ’ גלילית משובחת.

תמרה הרבס בסטודיו של חסי נוה. צילום ענבל אור לב

זוגות זוגות עשה אותם… מופעים ומועדים

בסיור טרום-פסטיבל חוויתי מספר אירועים שיתקיימו בפסטיבל, ושחלק מהמיוחדות שלהם, הוא השילוב בין צמדי עסקים וכמובן הבעלים שלהם. הנה לדוגמא:

* סדנת הכנת תיק מרפא יפני בעיצוב אישי עם הרוקחת תמרה הרבס בסטודיו היצירתי של חסי נוה:

יום חמישי 22.5 בשעה 10:00                                                           

שיתוף פעולה ייחודי לכבוד פסטיבל אביב בין תמרה קופרשטיין מ"תמרה הרבס" והאומנית חסי נוה. אירוע בוקר יצירתי ואביבי בבוסתן הגליל, המשלב חוכמת צמחי המרפא ואמנות יפנית מסורתית. נתחיל את המפגש בהדגמה של רקיחת משחה רפואית טבעית ויוד קלנדולה – פתרונות טבעיים לעזרה ראשונה בהנחיית תמרה. נלמד על צמח הקלנדולה, צמח מרפא בעל שימושים פרקטיים לחיי היומיום. לאחר מכן, ניגש למלאכת העיצוב בהנחייתה של חסי. נתפור תיק עזרה ראשונה יפני בעיצוב אישי – אזומה בוקורו, תיק בד כותנה מסורתי לעיטוף, אחסון ושמירה על צמחי המרפא והתכשירים שתרקחו בעצמכם. בסוף הסדנה, נקבל הסבר מפורט כיצד לרקוח את המוצרים בבית ונקבל משחה אנטיספטית קלנדולה ויוד קלנדולה לחיטוי בתוך התיק שיצרנו.

תמרה קופרשטיין – תמרה הרבס: תמרה עוסקת ברוקחות טבעית כ- 25 שנה. עבודתה ומקור ההשראה שלה נטועים עמוק בכליל.
ההתמחות של תמרה היא ברוקחות טבעית. ניסיונה העשיר מתמקד בהכנת מרקחות קלאסיות עתיקות יומין, הן איורוודיות והן מערביות והשילוב ביניהן.                

סטודיו חסי נוה: חסי נוה, אמנית ויוצרת בטקסטיל: מעשה טלאים, רקמה, צביעת בדים ומחזור. הסטודיו של חסי ממוקם בבוסתן הגליל, שופע בדים וחומרי תפירה צבעוניים, ופתוח לסדנאות תלמידים ולאירוח.

מחיר: 250 ש"ח למשתתף כולל מפגש, סדנא, תיק בד קטן עם משחה רפואית ויוד, שתיה חמה וכיבוד קל
איפה: סטודיו חסי נוה, בוסתן הגליל

טלפון: 072-3971218

* שוקולד. חוט ברזל. שני יוצרים. עולמות של טעם ודמיון:                                

יום שישי 23.5 בשעות 10:00-15:00                                                        

בסטודיו של קובי סיבוני בקיבוץ לוחמי הגטאות, נפגוש שני יוצרים בחומר לשיחה מרתקת, טעימות שוקולד והתנסות בחומר. במהלך האירוע תוזמנו להיכנס לעולמם של השניים, אשר יחשפו את סיפור מסעם האישי, מאיפה הכל התחיל, איך נוצרת השראה וכיצד חומר גולמי הופך לרגש. וזה לא הכל, כמובן שתוכלו גם לטעום ולרכוש פרלינים בעבודת יד, סוכריות שוקולד על מקל, ערכות להכנת שוקולד ביתי ועוד שלל הפתעות מתוקות מעשה ידיה של שלומית, תוך כדי סיור מודרך ע"י קובי בסטודיו המרהיב שלו ובו מבחר עצום של יצירותיו בחוטי ברזל.

ד"ר שלומית זמיר: מהנדסת חומרים, שעבדה שנים רבות בתפקידים בכירים ברפאל וניהלה עשרות אנשים, חלתה יום אחד בסרטן והחליטה לעזוב הכל ולהגשים את חלומה ולעסוק בחומר אחר – שוקולד. השוקולטיירית בעלת בוטיק השוקולד "Odette" תספר את סיפורה המרגש שילווה בטעימות שוקולד משגע.
קובי סיבוני: מקיבוץ לוחמי הגטאות, בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי ב”בצלאל – אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים”, הוא אמן שמתמקד כבר 25 שנה ביצירות מגוונות המבוססות על חוטי ברזל.

מחיר: 40 ש"ח למשתתף כולל מפגש וטעימות שוקולד (האירוע מתאים מגיל 10 ומעלה).

איפה: סטודיו "קובי סיבוני", קיבוץ לוחמי הגטאות.

טלפון: 072-3941118

סדנה לטעימות יין ביקב פלך. צילום שוש להב

* לומדים לדבר יין – צהריים של טעימות מודרכות ביקב פלך:

יום שישי 23.5 בשעות 12:00-14:30

מוזמנים לסדנה מקצועית לטעימות יין ומבוא לעולם היין ביקב פלך, עם יינן היקב, איתי ביי. בסדנה נטעם מחמשת יינות היקב: יינות ים תיכוניים בתסיסה טבעית, המלווים בגבינות גליליות ולחם מקומי. נלמד כיצד לטעום יין באופן מקצועי יותר, למה מסובבים את הכוס, איך מכניסים אוויר ולמה כדאי להשתמש במרקקה תוך פיתוח שפה משותפת לניתוח היין ובשיח פתוח. הסדנה תשלב שיח מקצועי, היכרות עם עולם היין ומתאימה לכל מי שרוצה להרחיב אופקים ולהעשיר את הידע.

מחיר: 189 ש"ח לאדם כולל סדנה, טעימות יין, גבינות גליליות ולחם מקומי.
איפה: יקב פלך. טלפון: 072-3971207

* מחול, קולינריה ונוף גלילי אביבי – להקת המחול הקיבוצית מתארחת במסעדת השף "אדלינה":

יום שישי 23.5 בשעות 11:00-14:00                                                         

להקת המחול הקיבוצית מזמינה אתכם לפתוח את סוף השבוע באירוע אביב מלהיב ומיוחד, המשלב אמנות וקולינריה. האירוע ייפתח עם כוס למברוסקו ובמופע מחול אנרגטי וקצבי באוויר הפתוח. רקדני "קיבוצית 2", יזמינו אתכם להשתתף במופע, שיערך על המרפסת המפורסמת והמרהיבה של מסעדת אדלינה – נקודת תצפית יפהפייה המשקיפה אל הים ואל המרחבים הירוקים של הגליל המערבי. בתום המופע, יחכה לכם בראנץ' עשיר במסעדת השף בקיבוץ כברי, חוויה גסטרונומית גלילית קלאסית באזור מהיפים בישראל!

מחיר: 225 ש"ח לאדם (ניתן לרכוש כרטיס למופע בלבד בעלות 150 ש"ח). איפה: מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי. טלפון:  072-3970884

* ליקוט, אפייה והכנת מילויים מיוחדים בלב הטבע הפראי של כליל, קפה אחו ועדוש:                                                                      

יום שבת 24.5 בשעות 10:00-13:00

בלב כליל, בין עצי הזית העתיקים, טאבון בוער ואנשים טובים, ניפגש לאירוע ים תיכוני, שמפגיש בין שני מטבחים ושתי אהבות – קפה אחו ועדוש מזמינים אתכם לבוקר שכולו טעמים, יצירה משותפת, ומפגש בין תרבויות, בצק וסיפורים. נפתח בקבלת פנים עם קפה מהביל מהאחו. דברי מתיקה פרי ידיה של עדוש. ברקע מוזיקה יוונית. ביד כוס עראק עם עשבי תיבול מהגינה של עדוש. אחר כך נלקט יחד מהגינה, נכין סלט ים תיכוני חם וקר, נכנס אל לב הבצק של הדו, ונכין את החצ’פורי המדובר שלו, עם מילוי שיגיע מהגינה יחד עם מילוי ייחודי ממטבחה של עדוש. נרכיב יחד מאפים מלוחים, נטבל, נערבב, ונאפה בטאבון. ובסיום, נשב לארוחה משותפת שתכלול את כל מה שהכנו יחדיו: המאפים השונים, הסלטים והירקות, המטבלים המגוונים וטעימים במיוחד, ונרים שוב כוסית לחיים עם כוס עראק קרה ומרעננת שתחתום את החוויה כמו שצריך.

מחיר: 200 ש"ח למבוגר, 125 ש"ח לילדים מגיל 6 כולל סדנה, מפגש, אוכל ושתייה
איפה: קפה אחו, כליל. טלפון: 072-397112

פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל, באתר עמותת התיירות:  זמן גליל מערבי

חפשו אותנו גם בטלגרם

Exit mobile version