הקיץ בפתח, החופש הגדול קרוב וזה זמן מושלם לבחור במפגשים ייחודיים עם הקולינריה המקומית בגולן. בזמן שרבים מתכננים טיולים לחו"ל כדי לטעום מהמטבח העולמי, צפון הגולן בהדרכה מקצועית של אפרת מוסקוביץ', מציע חוויה קולינרית אותנטית ללא צורך בביקורת גבולות, ומגלים פינות קסומות במרחק נסיעה קצרה מהבית.
אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, בשיתוף ריסטארט 2025-2030 מבית "רוח הגליל", מיסודה של רעיה שטראוס, קרן The Day after fund ועמותת "גלילה", משיקים את "צפונה" – סיורים קולינריים שמזמינים אתכם לגלות את האוצרות הקולינריים של הצפון, כחלק מיוזמה רחבה לחיזוק בתי האוכל והיצרנים המקומיים שנפגעו במלחמה. כל רכישה ואכילה בסיור, תורמת להנעת כלכלת הצפון ותומכת בעסקים המקומיים.
חוויה בלתי נשכחת עם מדריכה מקומית, אפרת מוסקוביץ, תושבת הגולן, מעצבת, צלמת ויוצרת תוכן שחיה את החלום בין דובדבנים, כרמים ומעיינות. מוסקוביץ תוביל אתכם למסע קולינרי חוויתי בכפרים הדרוזיים. עם הבלוג "איך להרשים את חמותך" ותשוקה לקולינריה מקומית, אפרת מזמינה אתכם לטעום מהאותנטיות הגולנית.
הסיור נפתח בקסם המזרח, קפה ומעמולים דרוזיים נדירים, בבניין המפקדה הסורית הצבעוני, כולל סיפורים מרתקים ותצפית על סוריה. חוויה ברחוב: ביקור במאפיית 'פטאייר' בסמטאות הכפר בוקעתא – מאפים חמים מהסאג׳ במגוון טעמים מסורתיים ומפגש עם מלאכת האפייה האותנטית. סדנה מעשית: במג'דל שמס נלמד מהמאסטר להכין כנאפה וקלאוות סוריות בסדנה חווייתית, ולקינוח כנאפה מעשה ידי המשתתפים.
מתי: שישי, 27.6.2025, 10:00 משך הסיור כשלוש שעות
עלות: הסיור מסובסד – 100 ₪ לאדם (בהרשמה מראש).
הגעה לסיור ברכבים פרטיים.