Site icon IAS

א-שאם: סעודות הסולטנים קמות לתחייה

לחמעג'ון. מנות ב-40 שקל. סטיילינג נועה קנריק. צילום אסף אברם

א-שאם, פטטיבל האוכל הערבי בעיר התחתית בחיפה יתקיים בימים חמישי ושישי ה-6-7 בדצמבר. הפסטיבל הייחודי, מוקדש השנה כולו למטבח העות׳מאני והטורקי, ששורשיו נטועים באימפריה שחלשה מעל ל-600 שנים על המרחבים שבין דרום-מזרח אירופה ועד לצפון אפריקה וחצי האי ערב. שלל התרבויות, המגוון האדיר של חומרי הגלם וגם מטבחי העניים שדרשו שימור מזון ויצירתיות אין קץ – הצמיחו מתוכם את אחד המטבחים המעניינים ביותר שידעה ההיסטוריה האנושית.

מדיא דולמה – מולים ממולאים באורז ארומטי ומעוטרים בפלחי לימון בונוניה ביסטרו. שף ג'וני גוריק – לגאסי. צילום אסף אברם

הפסטיבל יקים לתחייה את סעודות הסולטנים של ארמונות האימפריה העות׳מאנית –  התבשילים, בהמאפים, הממולאים והקינוחים שצמחו בתוך התרבות השופעת ורחבת הידיים.

לצד שפע של מנות בהשראת המטבח הטורקי והעות'מאני, ייערכו בפסטיבל סעודות וטברנות חגיגיות, פעילויות משותפות להורים ולילדים, סדנאות בישול לכל הגילאים, שיחות והרצאות של שפים וחוקרי אוכל, חנויות "פופ אפ", סיורים קולינריים עשירים בטעמים ומעשירים בידע, אוטו קינוחים וסדרה ייחודית של מופעי מוזיקה טורקית חיה אל תוך הלילה.

עשרות שפים ואנשי קולינריה – ערבים ויהודים – יתארחו במסעדות, בחומוסיות ובברים בעיר התחתית בחיפה ויעניקו פרשנות עכשווית למנות מוכרות יותר ופחות מהמטבח העות'מאני.

המנות יוצעו למבקרים במחיר נגיש של עד 40 שקל, כשחלק מהמסעדות יגישו תפריט רחב יותר. כמדי שנה, השפים יתארחו בחומוסיות ויציעו לקהל מנות "חומוס-שף" יצירתיות ומפתיעות.

הפסטיבל מתקיים ביוזמת מינהלת עיר תחתית ועיריית חיפה. ניהול אמנותי ואוצרות קולינרית – זוכת 'מאסטר שף' ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל וכרמית יוכפז – ניהול אמנותי ואוצרות תוכן.

אימאם ביילדי של ניר צוק בקפה שטרודל. צילום אסף אברם

בין הסיורים – סיור בשוק תלפיות הכולל בראנץ׳ עות׳מאני עם ורד פרן אמנית הבישול משוק תלפיות;  סיור קולינרי בעקבות האימפריה העות'מאנית בעיר התחתית עם יעל ושרון מ-Haifa Shuk and Cook; סיור ברים לילי בהשפעה טורקית בעיר התחתית עם נעמה סובול. מהבלוג האוכל החיפאי "תרבות אכילה" ועוד.

יש להזמין כרטיסים מראש באתר הפסטיבל . מידע ותכנית מלאה באתר הפסטיבל.

Exit mobile version