Site icon IAS

הממשלה אישרה את תכנית הסיוע לענף התיירות

יואל רזבוזוב - שר התיירות. צילום בנוביץ' תקשורת, משה חרמון

בתום דיונים רבים הושגו הסכמות בין משרד האוצר ומשרד התיירות לבין התאחדות המלונות ולשכת מארגני התיירות הנכנסת, במסגרתן נקבע כי בתי מלון שנפגעו משמעותית בשל ההגבלות על כניסת תיירים מחו"ל לישראל וחוו ירידה של לפחות 40% במחזור העסקים, וכן מארגני התיירות הנכנסת, יקבלו סיוע כלכלי נוסף במהלך החודשים הקרובים. זאת, במטרה לסייע להם בהסתגלות למצב שבו טרם הוסרו המגבלות על כניסת תיירים לארץ.

מלבד הסיוע הכספי למלונות שעדיין לא שבו לפעילות מלאה מאז פרוץ הקורונה, נקבע בהחלטה כי תתאפשר כניסתם של עוד עובדים ירדנים ופלסטינים לעבודה בבתי המלון.

סיוע זה מצטרף לסיוע הניתן לבתי העסק במסגרת תכנית החל"ת החדשה והארכת המענק לעובדים בשכר נמוך (חל"ת גמיש). כעת המשרדים פועלים במשותף במטרה למצוא רשת ביטחון הולמת, באם יעלה הצורך, לענף התעופה ולשאר עובדי תעשיית התיירות.

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "לאחר שהתחייבתי כי יינתן מענה לתעשיית התיירות, הצלחנו לייצר הסכמות משמעותיות שייתנו מענה הן לענף המלונאות והן לענף התיירות הנכנסת. אנחנו כאן כדי לטפל במצוקות, ואנו עושים זאת באופן דיפרנציאלי שמיטיב עם אותה אוכלוסייה שנדרשת לסיוע. המצב בו מצוי המשק כיום דורש מאיתנו התנהלות אחראית וכך אנו פועלים".

שר התיירות, יואל רזבוזוב: "אני מודה לשר האוצר על היענותו למצוקתה של תעשיית התיירות. הסיוע שניתן הוא בגדר מענק הישרדות והוא חלק משמעותי במלחמה שלנו ביוקר המחייה. אסור לתת לבתי מלון להיסגר. זה עניין של ביקוש והיצע. פחות בתי מלון וחדרי אירוח יעלו את הביקוש ויובילו לעליית מחירים. חווית השירות של תייר המתארח בבתי מלון תלויה בהרבה בהעסקת כח אדם המספק שירותי ניקיון ועזר. לכן אישור להכנסת עובדים זרים נועד להעלות את רמת השירות הקיימת. בימים מאתגרים אלו חשוב הסיוע למארגני תיירות נכנסת. הם עוגן להכנסת מיליוני תיירים לארץ ויהיו אחראים להכנסת עשרות מיליארדי שקלים לקופת המדינה, ביום שננצח את הקורונה".

יוסי פתאל מנכל לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל צילום רמי חכם

תגובת יוסי פתאל, מנכל לשכת מארגני תיירות נכנסת

"אנו שמחים ומודים לשר התיירות, יואל רזבוזוב ולשר האוצר, אביגדור ליברמן, שהבטיחו וגם קיימו לדאוג להקצאה תקציבית שתבטיח את המשך פעילותם של מארגני התיירות לישראל לפחות עד לסוף השנה.  כניסתו של יואל רזבוזוב לתפקיד שר התיירות הוא משב רוח מרענן ומעורר תקווה.

התקציב שאושר, יאפשר המשך תמיכה במסגרות העסקיות והעסקת כ-15% מהמומחים בחברות בתחום השיווק  שממשיכים לטפל בבקשות לביקורים בישראל ומכינים את הגעת הקבוצות הראשונות לאחר חגי תשרי. כמו כן, התקציב שאישרו השרים, הוא השקעה בטוחה שתניב הפעלה מחדש של אלפי מקומות עבודה בפריפריה התלויים למחייתם בקבוצות התיירים.

אנחנו מעודדים גם מהעובדה ששר התיירות, יואל רזבוזוב פועל להפסקת ההתייחסות לנתב"ג כ"שק החבטות" של משבר הקורונה ולשינוי השיח הציבורי אודותיו. במקום מניפולציות סטטיסטיות, מעמיד השר את הנתונים על דיוקם ובכך מביא וודאות שחשובה במיוחד לענף התיירות".

טלי לאופר, מנכ״לית התאחדות משרדי הנסיעות. צילום עוזי בכר

תגובת התאחדות משרדי הנסיעות

״אנו מברכים על הסיוע לענף התיירות הנכנסת. יחד עם זאת, היעדרה של הצהרה ממשרד האוצר בעת הזאת על סיוע לענף הנסיעות על כל רבדיו ומתפרנסיו, למרות הבטחות חוזרות ונשנות בנושא, היא שערוריה שאין כדוגמתה. הממשלה הקודמת נתנה רשת ביטחון, הממשלה הזאת מפקירה 7000 בתי אב בישראל. איפה ראש הממשלה שידע היטב לנקוב בכל שם של בעל עסק קטן וסגור לפני הבחירות? עכשיו הוא סוגר במו פיו אלפי עסקים מבלי לשמוע או לראות אותם ממטר. מדינת ישראל סוגרת את השמים ואינה דואגת לעסקים שהיא ממוטטת. אנו שבים וקוראים לראש הממשלה נפתלי בנט ולשר האוצר אביגדור ליברמן לעמוד בהבטחותיהם שלא להפקיר את ענף הנסיעות ולהעניק את הסיוע הנדרש.״

ענף האטרקציות התיירותיות בישראל הושבת בעקבות הקורונה. Depositphotos

תגובת התאחדות האטרקציות בישראל

לכבוד

ח"כ יואל רזבוזוב

שר התיירות  

ירושלים  

הנדון: הנחיות הקורונה החדשות

כבוד השר שלום רב,

בהמשך לפרסום התו הירוק החדש, אשר אמור להיות מובא לאישור הממשלה היום, אנו פונים אליך בשם התאחדות האטרקציות בישראל ובשם מאות עסקים העוסקים בתחום הפנאי והנופש כדלקמן:

  1. כידוע לך וכפי שעלה בפגישתנו, ענף האטרקציות, יחד עם כל ענף התיירות נפגע קשות עקב התפרצות הקורונה והסגרים וההגבלות שהוטלו עקב כך. הענף נפגע שוב עקב מבצע "שומר החומות", לאור ביטול החופשות בכל רחבי הארץ.
  2. לאחר שסוף סוף חשבנו שחזרנו לשגרה, נדהמנו לקרוא שההגבלות החדשות עקב החשש מהתפרצות גל נוסף, אשר אמורות להיות מאושרות בממשלה היום, שוב מפלות בין העסקים בישראל בכלל  ובין אתרי התיירות הממונים על ידי המדינה לבין אלו הפרטיים בפרט.
  3. היעלה על הדעת, שאתרים כגון המצפה התת ימי, קייקי כפר בלום, אתר החרמון ועסקים רבים נוספים הפרושים על עשרות אלפי מטר יאלצו להעסיק עובדים נוספים לצורך שמירה ועמידה בתו הירוק החדש וזאת לעומת אתרי תיירות כגון מערת הנטיפים, בית גוברין, מצדה ועוד אשר הגבלות אינן חלות עליהן?
  4. לא ברורה לנו אפליה זו ומה הסיבה לכך, במיוחד נוכח העובדה שלא הוצג בעבר כל מחקר או מדד המצביע על הידבקות דווקא בעסקי האטרקציות הפרטיות לעומת אלו המוחזקות על ידי המדינה !!!
  5. עוד נוסיף ונבקש את תשומת לבכם לנושא הבדיקות המהירות, אשר לא ברור היכן הן ימוקמו וכיצד תהיה נגישות לבדיקות אלו וכן ככל והדרישה תהיה שהציבור ישא בעלות הבדיקה, הדבר יהווה מכה נוספת לענף ופגיעה משמעותית בעסקינו במיוחד נוכח העובדה שרב אלו שיצטרכו להיבדק יהיו ילדים שלא ניתן לחסנם. סביר להניח שמשפחה אשר באופן ספונטני תרצה לבלות שעה וחצי באטרקציה, תוותר על ה"תענוג" לבצע בדיקה פולשנית ויקרה לילדים הצעירים.
  6. לאור האמור לעיל וככל ולאחר שבסוף הדיון בממשלה ההגבלות על עסקי האטרקציות יעמדו בעינן, נבקש לפעול בשני מישורים:

בכבוד רב,

עו"ד ד"ר אופיר מילר

יו"ר הנהלת התאחדות האטרקציות בישראל

Exit mobile version