Site icon IAS

חוזרים לפסטיבל "עמים וטעמים" באשדוד

חצר אחורית צילום Funia - social groove

חצר אחורית צילום Funia - social groove

כשחושבים על העיר הדרומית אשדוד, חושבים על ים ויאכטות, נכון? עכשיו, בעקבות פסטיבל "עמים וטעמים", כבר בוודאות צריכים לחשוב גם על קולינריה.

מראשית הקמתה, משכה אליה אשדוד עולים מעשרות מקומות בעולם, אשר מטבחיהם היוו השראה לסצינה הקולינרית התוססת והמרגשת שמתרחשת בעיר, על שלל מסעדותיה. אלו מסעדות שהשפים שלהן מביאים שפה קולינרית ייחודית, שילוב של עכשוויות לצד געגוע למטבח של אמא, באווירת הים התיכון שהעיר פרושה לאורכו.

מכאן הגו בשנה שעברה ב"חברה לתיירות אשדוד" את הרעיון של פסטיבל "עמים וטעמים", אשר נחל הצלחה עצומה ומתקיים בפעם השנייה ובמיקום חדש – פארק גן אלישבע, הצופה אל חוף ימה של אשדוד. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 10-9 למאי, ולכבוד 70 שנה למדינה, יאחד 70 מנות ממקומות שונים בעולם למתחם אחד.

מספרינג רול תאילנדי לאינג'רה אתיופית

תחת ניהולו של היועץ הקולינרי של הפסטיבל, השף ירון בן חמו, יגישו למעלה מ-40 ממסעדות העיר מנות המייצגות 70 מטבחים שונים מרחבי העולם. מסעדת רונג'אן תגיש את הספרינג רול התאילנדי, מסעדת נמסטה תציע מנת בטטה וואדה הודית, בדוכן של "השוק" יציעו עראיס בפיתה, מסעדת ראיחונה תגיש סמסה (כיסוני בשר בוכרים), מסעדת אלאדין תכין פאייה ספרדית, באדיס עלם יציעו אינג'ירה אתיופית, בדוכן של "אצל מרסל" יחכה קוסקוס מרוקאי אמיתי ובנוסף – שלל מנות מיוחדות יוצעו לטעימה ב-10 שקלים בלבד למנה.

לצד האוכל, גם האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות, ירקדו וינגנו מוזיקה ממדינות שונות בעולם, כמו: סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים ועוד. מלבד ההופעות, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני, רקדניות ברזילאיות ועוד, יסתובבו לאורך הערב בין הדוכנים השונים.

עלמא. צילום Funia – social groove

בין המסעדות המשתתפות:

רונג'אן, הולנד צ'יפס, נמסטה, חומוס כהן, אטמוספרה, בליקר בייקרי, פיצה בלה, פלאפל צנעני, עלמא, שיפודים, בבם, חומוס אליהו, אדיס עלם, אצה, טירמיסו, ארמיס, אצל מרסל, סינטה, קפה ג'ו, נורדאו 24, פבלה, מוזיאון לתרבות הפלישתים, פיתה בסטה, צ'פלין, לה בריוש, פורטו, וינו דל מאר, אלאדין, השוק – אוכל רחוב, ז'קוב דגים, ראיחונה, חצר אחורית, fika, פיצה שרי ועוד.

הכניסה לפסטיבל היא ללא תשלום, מחיר כל מנה 10 שקלים. פסטיבל "עמים וטעמים", פארק "גן אלישבע" אשדוד, 10-9 במאי בשעות 23:00-19:00.

לפרטים נוספים: עמוד הפייסבוק "תיירות אשדוד"    

שוש להב – עורכת ראשית של כתב העת "עולם הצילום" ושל פורטל  GoodTimes

Exit mobile version