בחלק השלישי בספר, "לעבוד עם הסינים: סודות ההצלחה, תובנות מבפנים", שכתב אמיר גל אור, תחת הכותרת "תחומי פעילות רלבנטיים בסין", נמצא הפרק העוסק בתיירות. הנה ציטוט ממנו: "הסינים ממעמד הביניים ומעלה, שואפים לטייל ולהכיר. טיולים ואירוח הם נושאי שיחה מרגשים עבורם ויוצרים קרקע נוחה להתקרבות. ענף התיירות (הנכנסת, היוצאת והפנימית) התעצם בסין ככל שהמדינה התפתחה בכל הזירות האחרות… בואו נציץ אל ממלכת דובי הפנדה והטבע הפראי, ריכוז עצום של אתרי מורשת ופלאי תבל, והרכבות המהירות בעולם, שיקחו אתכם לשם".
ועוד נתון מעניין מהספר: ממשלת סין, שזיהתה בענף התיירות מנוע צמיחה, נקטה צעדים בשנת 2015, במטרה להמריץ את ההוצאות על תיירות פנים ולהגדילן עד שנת 2024, ל- 5.5 טריליון יואן, שהם כ- 886 מיליארד דולר. בין הצעדים שננקטו: הגדלת ההשקעות באתרי תיירות, עידוד חברות לספק לעובדיהן חופשה בתשלום, תקנות המקילות על ענף השכרת הרכב ועל עסקי תיירות נוספים.
ענף התיירות בסין חצה את כל התחזיות, והוא מציג צמיחה גבוהה עקבית בפעילות המקומית והבינלאומית. סין הפכה בעשורים האחרונים למוקד תיירותי מבוקש, גם מצד אנשי עסקים, יזמים ובעלי חברות, הבאים לעשות עסקים במדינה. ועבור הציבור הישראלי, שמעוניין להגיע לסין ולעשות עסקים מגוונים, משתף אמיר גל אור, מחבר הספר "לעבוד עם הסינים: סודות ההצלחה, תובנות מבפנים" – במידע, הצעות וטיפים מנסיונו הרב.
אמיר גל אור: "הספר הוא לא רק מדריך עסקי, אלא מסע חווייתי לתוך התרבות והחשיבה הסינית, דרך סיפורים אמיתיים, תובנות פרקטיות ורגעים של קרבה אנושית, שנבנית בעדינות ובהדרגה. כתבתי את הספר מתוך הבנה שכל ישראלי יושפע מהסינים בדרך כזו או אחרת, ומתוך הבנה כי יש לכך השפעה ישירה על חיינו וקיומנו. בעולם של מאבקים גיאופוליטיים, שינויי כוח גלובליים והתעצמות סין כמעצמה כלכלית ותרבותית. הספר מספק את הכלים להבנת המציאות החדשה – הספר הזה הוא הצעד שלכם ליצירת חיבורים אמיתיים עם הסינים".
אז איך באמת יוצרים קשרים עם הסינים? כיצד בונים אמון בעולם שבו כל כך הרבה חבוי בין השורות? מהי הדרך לזהות אינטרס? כיצד מנווטים בין ההזדמנויות העסקיות האדירות לבין הסיכונים הייחודיים בשוק המשתנה של סין? כיצד סין תשנה את חיינו? אלו רגשות עולים בכם כשאתם שומעים את המילה "הסינים"? סקרנות? ריחוק? הערצה? בלבול? אולי הכול מתערבב יחד? אין כמעט אדם שנותר אדיש מול המדינה שמכתיבה קצב חדש לעולם – לא רק בכלכלה ובטכנולוגיה, אלא גם בתרבות, במבנה החברתי ובאופן שבו אנו מבינים את יחסי הכוחות הגלובליים.
גל אור: "במשך יותר מ-20 שנים חייתי עם הסינים, עבדתי איתם, השקעתי בהם ואיתם, ניהלתי מולם משא ומתן, חלקתי איתם רגעים של הצלחה ותסכול, רבתי איתם והתענגתי על הארוחות הארוכות שלהם, חוויתי את המבטים והשתיקות, ובעיקר למדתי. למדתי שסין היא כמו מערכת הפעלה שונה – קודים תרבותיים אחרים, חוקים בלתי כתובים שמכתיבים את מערכות היחסים ואת כללי המשחק בעולם העסקים, ובחיים בכלל… סין היא עולם של ניגודים, שמצד אחד יוצרים בלבול ומצד שני הזדמנות. התפיסה שהסינים דומים אחד לשני רחוקה מהמציאות, כל אחד מהם הוא עולם ומלואו, והדרך לנווט במגוון היא לעבור במבוך מרתק וחמקמק".
הספר "לעבוד עם הסינים: סודות ההצלחה, תובנות מבפנים", הוא לא מדריך עסקי קר או סקירה היסטורית יבשה. זהו ספר שמכניס את הקוראים ללב הקצב הסיני, מלמד לקרוא בין השורות ולהבין מתי "כן" הוא בעצם "לא", מתי שתיקה היא חלק ממשא ומתן, ומתי חיוך מנומס מסתיר עשרות רבדים של מחשבה. זהו ספר על יצירת קשרים, סיפורים, על בניית אמון, על ההבנה שהכל אישי בסין – כי יותר מבכל מקום אחר, עסקאות לא נחתמות על נייר אלא כמארג של אינטרסים וקשרים.
"הסינים אומרים: 'קודם נהיים חברים, אחר כך עושים עסקים'. זה אולי נשמע רק משפט יפה, אבל במציאות, זה הבסיס להצלחה בכל קשר עם הסינים, בהנחה שהקשר משרת אינטרס סיני גלוי או נסתר. לא תוכלו לחוש את הצד האישי שלהם, ולא תזכו לאמון שלהם, אם לא תבינו שהקשרים הם הליבה של החיבור השזור בתוך האינטרס. נכון, כדי לפעול בסין צריך אומץ ונכונות לסיכונים, אולם התגמול החווייתי והכלכלי בהתאם", מוסיף גל אור.
הספר "לעבוד עם הסינים", מספק מבט אישי, מעמיק ומעשי על הדרך שבה הסינים חושבים, מתנהלים ועושים עסקים. הוא מתאר את המערכת התרבותית שמניעה את החברה הסינית – החל מיחסי אנוש, משא ומתן ותפיסת המנהיגות, ועד לחשיבות האוכל, השתייה, ההיסטוריה והערכים הלאומיים.
אמיר גל אור הוא יזם הייטק, משקיע הון סיכון ותיק ושותף מוביל בחיזוק הקשרים העסקיים בין ישראל וסין, טייס קרב בחיל האוויר, מייסד קבוצת אינפיניטי שהפכה למובילה בזירה הסינית-ישראלית, ומי שזכה להכרה על תרומתו לפיתוח הקשרים הכלכליים בין המדינות. גל אור הוא הישראלי היחיד שזכה בסין בפרס הידידות הבכיר ביותר מטעם ממשלת סין, על תרומתו הגדולה ליחסי סין-ישראל בעסקים במשך כמעט שני עשורים. "תואר החברות הלאומי" הוא אות הכבוד הגבוה והבכיר ביותר שמעניק הממשל הסיני למומחים זרים שעובדים בסין על תרומתם להתקדמות הכלכלית של המדינה ולמודרניזציה שלה. לאורך השנים היה גל אור שותף להקמת מאות מיזמים, והפך לדמות מרכזית בעולם ההשקעות בסין, עם הבנה עמוקה של התרבות, העסקים, והיחסים האנושיים במדינה .מגיש הפודקאסט "זמן סין".
"לעבוד עם הסינים: סודות ההצלחה, תובנות מבפנים"
כנרת, זמורה – מוציאים לאור 2025